Wiśnie w białej czekoladzie

  • 5 min
  • 3 składniki
100%

Składniki na 4 porcje:

  • mleko kokosowe 1 puszka (400 g)
  • biała czekolada wegańska 1 tabliczka (ok. 100 g)
  • wiśnie świeże lub mrożone ok. 2 szklanki (po 250 ml)

Trzyskładnikowy, pyszny, kremowy deser z wiśniami. Coś dla sympatyków białej czekolady i kokosa.

Wiśnie w białej czekoladzie

Wykonanie:

  1. Puszkę z mlekiem kokosowym wstawiam na noc do lodówki.
  2. W garnuszku umieszczam gęstą część mleka kokosowego, połamaną na kostki czekoladę i podgrzewam powoli, mieszając, aż składniki się połączą.
  3. Masę przekładam do słoiczków/pucharków.
  4. Dodaję wiśnie mrożone lub świeże wypestkowane.
  5. Wstawiam do lodówki, żeby masa stężała.

Smacznego!

Wiśnie w białej czekoladzie

Wiśnie w białej czekoladzie

Wiśnie w białej czekoladzie

Brak komentarzy

Skomentuj