Zdrowe trufle ciasteczkowe

  • 30 min
  • 4 składniki
100%

Składniki:

  • ciecierzyca 1 słoik (540 g)
  • cukier/ksylitol/erytrol do smaku (u mnie 8 łyżek)
  • masło orzechowe 3 czubate łyżki
  • gorzka czekolada 1/2 tabliczki (50 g)

Czteroskładnikowe trufle z ciecierzycy o smaku ciasteczkowym. U nas w domu HIT:) Jeśli Wam też przypadną do gustu, koniecznie spróbujcie ciastek z ciecierzycy.

Zdrowe trufle ciasteczkowe

Wykonanie:

  1. Cieciorkę odsączam (możecie też użyć ugotowanej) i umieszczam w blenderze (ja używam tego) lub malakserze z ostrzem S.
  2. Słodzę i dodaję masło orzechowe.
  3. Blenduję razem.
  4. Czekoladę kroję na małe kawałki, dodaję do masy i mieszam.
  5. Lepię kulki (jeśli masa klei się do rąk, wstawiam ją do lodówki, żeby zgęstniała).
  6. Trufle przechowuję w lodówce.

Smacznego!

Zdrowe trufle ciasteczkowe

Zdrowe trufle ciasteczkowe

Zdrowe trufle ciasteczkowe

2 komentarze

Skomentuj