Zielone wrapy z kimchi

  • 15 min
  • 7 składników

Składniki:

  • sałata rzymska 1 sztuka
  • kimchi kilka łyżek
  • tofu wędzone 1 kostka (180 g)
  • makaron sojowy 100 g
  • marchew 1 sztuka
  • sezam do posypania
  • olej (u mnie kokosowy) do podsmażenia

Koreańskie wrapy z sałaty z dodatkiem kimchi – kiszonej kapusty pekińskiej. Super zdrowa, lekka przekąska.

kapusta kimchi

Zielone wrapy z kimchi

Wykonanie:

  1. Makaron gotuję zgodnie z przepisem na opakowaniu i pozostawiam do ostygnięcia.
  2. Sałatę dziekę na liście, myję i suszę.
  3. Tofu kroję i podsmażam na niewielkiej ilości oleju, aż się zarumieni.
  4. Marchewkę kroję w paski przy pomocy obieraczki.
  5. Na talerzu układam liście sałaty.
  6. Na liściach kładę: kimchi (ja używam ekologicznego kimchi ze wspaniałej Zakwasowni), makaron, tofu i paski marchewki.
  7. Posypuję sezamem.

Smacznego!

czarny kot

Zocha 😉 fot. Weronika Szwejk