Zielony hummus z rukolą

  • 10 min
  • 7 składników
90%

Składniki:

  • cieciorka 1 puszka (400 g)
  • rukola 50 g (duża garść)
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • mielone siemię lniane 2 łyżki
  • sól do smaku
  • chilli do smaku
  • czosnek 2 ząbki

Hummus na zielono. Z rukolą i omega-3 pod postacią siemienia lnianego. Do kanapek, wrapów, pity, do maczania warzyw i krakersów.

DSC_3507_2

Zielony hummus z rukolą

Wykonanie:

  1. Cieciorkę przepłukuję wodą.
  2. Rukolę myję.
  3. Wyciskam czosnek.
  4. Siemię lniane mielę w młynku do kawy.
  5. Wszystkie składniki blenduję na gładką pastę (ja używam tego blendera).

Smacznego!

DSC_3486_2

Zielony hummus z rukolą

DSC_3494_2

Zielony hummus z rukolą

DSC_3491_2

Zielony hummus z rukolą

Brak komentarzy

Skomentuj