Zielony naleśnik

  • 30 min
  • 4 składniki

Składniki:

  • mąka pszenna razowa 1 szklanka
  • woda 1,5 szklanki
  • jarmuż 3 liście
  • olej do smażenia

Zielony naleśnik jarmużowy.

Przemytnik jarmużowych zdrowych składników. Można go pokroić w paski na makaron albo zawinąć w niego farsz (np. z tofu i ziemniaków) Ładnie wygląda w zestawie z różowym naleśnikiem🙂

DSC_98211

zielony naleśnik

Wykonanie:

  1. Jarmuż myję, liście oddzielam od gałązek i wrzucam do blendera.
  2. Dodaję wodę i blenduję dokładnie.
  3. Mieszam z mąką.
  4. Smażę naleśniki na niewielkiej ilości oleju kilka minut z każdej strony.

Smacznego!

DSC_98231

DSC_98291