Składniki:
- małe ziemniaczki lub zwykłe pokrojone w kostkę pół kilo
- wędzone tofu 1 kostka (180 g)
- cebula 1 sztuka
- czosnek 2 ząbki
- koncentrat pomidorowy pół słoiczka (ok. 100 g)
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- majeranek 1 łyżka
- kurkuma 1 łyżeczka
Zupełnie przypadkowe danie z tego, co było w lodówce. Wyszło takie fajne, że wrzucam;)
Wykonanie:
- Ziemniaki gotuję na parze (uważajcie, żeby nie rozgotować).
- Na patelni podsmażam pokrojoną drobno cebulę, rozgniecione widelcem lub pokrojone w kosteczkę tofu i ugotowane ziemniaki (żeby się zarumieniły).
- Dodaję przyprawy, koncentrat pomidorowy i rozgniecione ząbki czosnku. Podlewam odrobiną wody i podsmażam przez chwilę, mieszając.
- Możecie podać z pomidorami i natką pietruszki.
Smacznego!
Brak komentarzy