Amarantus z soczewicą

  • 40 min
  • 6 składników
100%
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 20 min
  • Danie
  • Poziom trudności

Składniki:

  • amarantus 1/2 filiżanki
  • soczewica zielona 1/2 filiżanki
  • marchewka 1/2
  • korzeń pietruszki 1/2
  • koperek 1 łyżeczka
  • liść laurowy 1 sztuka

Pełnowartościowy obiad dla niemowlaka. Miłośnikom papek soczewicę można zmiksować (samą lub razem z amarantusem). Możesz ugotować więcej amarantusa i wykorzystać go tak.

DSC_97181

Wykonanie:

  1. Soczewicę zalewam na noc wodą, żeby była lżej strawna, następnie przepłukuję i zalewam świeżą wodą.
  2. Do soczewicy dodaję utartą marchewkę, pietruszkę, koperek i liść laurowy. Gotuję do miękkości.
  3. Amarantus gotuję do miękkości w 1,5 filiżanki wody.

Smacznego!

DSC_97221

DSC_972811

Brak komentarzy

Skomentuj