Składniki na formę 22 x 22 cm:
- wegańska biała czekolada (u mnie bez cukru) 2 tabliczki (po 100 g)
- masło orzechowe CRUNCHY 100% 1 słoik (500 g)
- cynamon 1 łyżeczka
- sól pół płaskiej łyżeczki
Przepyszne domowe BIAŁE MICHAŁKI z cynamonową nutą.
Do ich przygotowania potrzeba zaledwie 4 składników i kilku minut:)
Wykonanie:
- Na dno średniego garnka wlewam wodę i zagotowuję.
- Na garnek z parującą wodą kładę miskę.
- W misce umieszczam połamane na kostki czekolady i masło orzechowe. Dodaję cynamon i sól.
- W kąpieli wodnej roztapiam składniki, mieszając, aż powstanie aksamitna, jednolita masa.
- Masę wylewam do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
- Po ostygnięciu wstawiam na noc do lodówki.
- Kroję w kosteczkę.
- Przechowuję w lodówce do tygodnia.
Smacznego!
Brak komentarzy