Białe MICHAŁKI cynamonowe

  • 5 min
  • 4 składniki
91%

Składniki na formę 22 x 22 cm:

  • wegańska biała czekolada (u mnie bez cukru) 2 tabliczki (po 100 g)
  • masło orzechowe CRUNCHY 100% 1 słoik (500 g)
  • cynamon 1 łyżeczka
  • sól pół płaskiej łyżeczki

Przepyszne domowe BIAŁE MICHAŁKI z cynamonową nutą.

Do ich przygotowania potrzeba zaledwie 4 składników i kilku minut:)

Białe MICHAŁKI cynamonowe

Białe MICHAŁKI cynamonowe

Wykonanie:

  1. Na dno średniego garnka wlewam wodę i zagotowuję.
  2. Na garnek z parującą wodą kładę miskę.
  3. W misce umieszczam połamane na kostki czekolady i masło orzechowe. Dodaję cynamon i sól.
  4. W kąpieli wodnej roztapiam składniki, mieszając, aż powstanie aksamitna, jednolita masa.
  5. Masę wylewam do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
  6. Po ostygnięciu wstawiam na noc do lodówki.
  7. Kroję w kosteczkę.
  8. Przechowuję w lodówce do tygodnia.

Smacznego!

Białe MICHAŁKI cynamonowe

Białe MICHAŁKI cynamonowe

Białe MICHAŁKI cynamonowe

Białe MICHAŁKI cynamonowe

Białe MICHAŁKI cynamonowe

Białe MICHAŁKI cynamonowe

Białe MICHAŁKI cynamonowe

Białe MICHAŁKI cynamonowe

Białe MICHAŁKI cynamonowe

Białe MICHAŁKI cynamonowe

Brak komentarzy

Skomentuj