Bób pieczony

  • 25 min
  • 7 składników
100%

Składniki na 2 porcje:

  • bób pół kilograma
  • oliwa z oliwek ok. 2 łyżki
  • wędzona papryka pół łyżeczki
  • suszona cebula pół łyżeczki
  • suszony czosnek pół łyżeczki
  • ostra papryka do smaku
  • sól do smaku

Aromatyczna i chrupiąca alternatywa dla bobu gotowanego w wodzie. Idealny jako przekąska lub dodatek do obiadu.

Bób pieczony

Bób pieczony

Wykonanie:

  1. Bób myję i osuszam.
  2. Przekładam bób do naczynia żaroodpornego.
  3. Polewam oliwą, posypuję solą, wędzona papryką, ostrą papryką, suszoną cebulą i suszonym czosnkiem. Mieszam.
  4. Naczynie wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piekę przez 15 min.
  5. Następnie ustawiam opcje grilla od góry i pozostawiam bób w piekarniku jeszcze na kilka minut.
  6. Jem ze skórką:)

Smacznego!

Bób pieczony

Bób pieczony

Bób pieczony

Bób pieczony

Bób pieczony

Bób pieczony

Brak komentarzy

Skomentuj