Składniki na 2 porcje:
- bób pół kilograma
- oliwa z oliwek ok. 2 łyżki
- wędzona papryka pół łyżeczki
- suszona cebula pół łyżeczki
- suszony czosnek pół łyżeczki
- ostra papryka do smaku
- sól do smaku
Aromatyczna i chrupiąca alternatywa dla bobu gotowanego w wodzie. Idealny jako przekąska lub dodatek do obiadu.
Wykonanie:
- Bób myję i osuszam.
- Przekładam bób do naczynia żaroodpornego.
- Polewam oliwą, posypuję solą, wędzona papryką, ostrą papryką, suszoną cebulą i suszonym czosnkiem. Mieszam.
- Naczynie wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piekę przez 15 min.
- Następnie ustawiam opcje grilla od góry i pozostawiam bób w piekarniku jeszcze na kilka minut.
- Jem ze skórką:)
Smacznego!
Brak komentarzy