Bruschetta z pastą z czarnego czosnku

  • 10 min
  • 6 składników
100%

Składniki:

  • bagietka 1 sztuka
  • pomidory 3 sztuki
  • cebula 1 mała sztuka
  • pasta z czarnego czosnku do posmarowania
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • sól, pieprz do smaku

Proste i pyszne śniadanie albo elegancka przekąska w razie wizyty niespodziewanych gości;)

czarny czosnek

Bruschetta z pastą z czarnego czosnku

Wykonanie:

  1. Pomidory zalewam wrzątkiem na kilka minut i obieram.
  2. Bagietkę kroję i wkładam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Zapiekam 3-5 minut.
  3. W międzyczasie pomidory kroję w kosteczkę i odsączam nadmiar wody.
  4. Dodaję drobno pokrojoną cebulkę, oliwę, sól, pieprz i mieszam.
  5. Grzanki smaruję pastą z czarnego czosnku i dekoruję pomidorami.
  6. Mam dla Was od firmy Juleko 10% rabatu na wszystkie produkty na hasło Veganbanda 😉

Smacznego!

bruschetta

Bruschetta z pastą z czarnego czosnku

wegańska bruschetta

Bruschetta z pastą z czarnego czosnku

pasta z czosnku

Bruschetta z pastą z czarnego czosnku