Składniki na 4 porcje:
- kasza jaglana surowa 1 szklanka (250 ml)
- mleko roślinne (u mnie sojowe) 4 szklanki (po 250 ml)
- masło z orzechów laskowych 6 łyżek
- cukier/ksylitol/erytrol do smaku (u mnie 5 łyżek)
- kakao 3 łyżki
- sól 1/3 łyżeczki
Budyń z kaszy jaglanej z dodatkiem masła z orzechów laskowych i kakao. Pyszny na ciepło, od razu po przygotowaniu i na zimno, po schłodzeniu w lodówce. Energetyczna przekąska na wynos.

Budyń jaglany o smaku Nutelli
Wykonanie:
- Kaszę jaglaną bardzo dokładnie przepłukuję wodą, zalewam mlekiem roślinnym i gotuję około 15-20 minut (aż kasza będzie miękka i wchłonie płyn).
- Dodaję resztę składników i blenduję na budyń (ja używam tego blendera). Budyń zgęstnieje po schłodzeniu. Jeśli będziecie jeść go na zimno, możecie dodać nieco mleka roślinnego w trakcie blendowania.
Smacznego!

Budyń jaglany o smaku Nutelli

Budyń jaglany o smaku Nutelli

Budyń jaglany o smaku Nutelli
Jakiego używasz masła orzechowego laskowego? Kupujesz czy robisz sama?
Teraz mam pastę z orzechów laskowych Krukam:)
Budyń pyszny, nutella może się schować 🙂
Smacznego;)
Ciekawy sposób, aby przekonać opornych do kaszy jaglanej 🙂
Zrobiłam wczoraj, ale z masłem z orzechów arachidowych plus cukier waniliowy i smakuje snickersowo. Bardzo fajny i prosty przepis 🙂
Snickers tez pycha;)