Budyń kokosowy

  • 6 min
  • 6 składników
78%

Składniki:

  • mleko kokosowe 1 puszka (400 ml)
  • mleko roślinne lub woda 100 ml
  • cukier/ksylitol/erytrol 3 łyżki
  • budyń waniliowy 1 opakowanie
  • owoce do ozdoby
  • wiórki lub płatki kokosowe do ozdoby

Budyń na mleku kokosowym – moja ulubiona wersja budyniu z paczki:) Aksamitny i kremowy. Błyskawiczny deser na ciepło lub na zimno. Możecie zrobić w słoiczku na wynos.

DSC_4556_2

Budyń kokosowy

Wykonanie:

  1. Mleko kokosowe przelewam do garnka.
  2. Dodaję erytrol i podgrzewam.
  3. Do szklanki wlewam 100 ml mleka roślinnego lub wody. Dodaję budyń w proszku i mieszam dokładnie.
  4. Wymieszany budyń wlewam do gotującego mleka kokosowego. Gotuję przez chwilę, mieszając intensywnie.
  5. Przelewam do miseczek albo słoiczków.
  6. Ozdabiam owocami i płatkami kokosowymi.
  7. Budyń możecie polać surowym dżemem malinowym (przepis tutaj).

Smacznego!

DSC_4553_2

Budyń kokosowy

DSC_4540_2

Budyń kokosowy

DSC_4532_2

Budyń kokosowy

2 komentarze

Skomentuj