Składniki:
- kasza balgur 1 filiżanka (200 ml)
- woda 2 filiżanki (po 200 ml)
- marchewka 1 sztuka
- kurkuma 1/2 łyżeczki
- olej z pestek dyni 1 łyżeczka
Obiad dla małych wielbicieli dań z nutką słodyczy. Lekko słodka kasza bulgur w połączeniu ze słodką marchewką z dodatkiem kurkumy i łyżeczką oleju z pestek dyni.
Wykonanie:
- Kaszę przepłukuję i zalewam 2 filiżankami wody.
- Dodaję obraną i pokrojoną w kosteczkę marchewkę oraz kurkumę.
- Gotuję 10 minut na małym ogniu, a następnie zostawiam pod przykryciem, aż kasza wchłonie wodę.
- Dodaję łyżeczkę oleju.
- Możecie przygotować większą ilość, część posolić i wykorzystać jako dodatek do obiadu.
Smacznego!
Brak komentarzy