Składniki:
- bulion warzywny przepis na blogu
- ziemniaki 10 średnich sztuk
- groszek (u mnie mrożony) 400 g
- cebula 1 sztuka
- olej lub oliwa do podsmażenia
Rosół warzywny z ziemniakami i groszkiem. Ostatnio ulubiona zupa moich maluchów:)

Bulion roślinny z ziemniakami i groszkiem
Wykonanie:
- Przygotowuję bulion warzywny (przepis tutaj).
- W dużym garnku na niewielkiej ilości oleju podsmażam drobno pokrojoną cebulę, aż się zarumieni.
- Dodaję obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki i groszek.
- Zalewam bulionem (tyle, żeby przykryła warzywa) i gotuję, aż ziemniaki będą miękkie (u mnie około 15 minut).
Smacznego!

Bulion roślinny z ziemniakami i groszkiem

Bulion roślinny z ziemniakami i groszkiem

Bulion roślinny z ziemniakami i groszkiem
Brak komentarzy