Chrupacze z białą czekoladą

  • 5 min
  • 5 składników
100%

Składniki na 1 talerzyk:

  • biała czekolada wegańska 2 tabliczki (po 100 g)
  • mleczko kokosowe 1 puszka (400 ml)
  • kulki śniadaniowe (u mnie Otolandia bez cukru) ok. 2 szklanki (po 250 ml)
  • masło orzechowe 3 czubate łyżki
  • cynamon 1 łyżeczka

Przepyszna, słodka, chrupiąca przekąska na bazie kulek śniadaniowych, białej czekolady i mleczka kokosowego z dodatkiem masła orzechowego i cynamonu. Wystarczy kilka składników i kilka minut przygotowania.

Chrupacze z białą czekoladą

Chrupacze z białą czekoladą

Wykonanie:

  1. Puszkę z mleczkiem kokosowym wstawiam na noc do lodówki.
  2. Czekolady łamię na kostki i umieszczam w garnuszku.
  3. Dodaję gęstą część, która oddzieliła się w puszce z mleczkiem, masło orzechowe i cynamon.
  4. Podgrzewam powoli, mieszając, aż składniki się połączą.
  5. Zestawiam garnek z palnika i odstawiam masę do lekkiego przestygnięcia.
  6. Następnie do masy dodaje kulki śniadaniowe (ja użyłam bezcukrowych kulek Otolandia) i mieszam.
  7. Tak przygotowaną masę przekładamy do niewielkiej formy wyłożonej folią spożywczą lub papierem do pieczenia i wstawiam na noc do lodówki.
  8. Po zastygnięciu wyjmuję z formy i kroję na kawałki.

Smacznego!

Chrupacze z białą czekoladą

Chrupacze z białą czekoladą

Chrupacze z białą czekoladą

Chrupacze z białą czekoladą

Chrupacze z białą czekoladą

Chrupacze z białą czekoladą

4 komentarze

Skomentuj