Składniki na 2 porcje:
- sałata rzymska 1 mała główka
- czerwona papryka 1 sztuka
- ogórek szklarniowy 1 sztuka
- marchewka 1 sztuka
- seler naciowy 1 gałązka
- ciecierzyca 1 puszka (400 ml)
- suszone pomidory 1 słoiczek (ok. 285 g)
- kumin mielony 1 łyżeczka
- chilli do smaku
- sok z 1 limonki lub cytryny
- świeża kolandra kilka gałązek
- sezam do posypania
- mielona czarnuszka do posypania
Miska pełna chrupiących, świeżych warzyw podana w towarzystwie pikantnego hummusu z suszonymi pomidorami, posypana świeżą kolendrą, czarnuszką i sezamem.

Chrupiący BOWL z hummusem i kolendrą
Wykonanie:
- Ciecierzycę opłukuję, odsączam i umieszczam w blenderze.
- Dodaję suszone pomidory razem z olejem (2 łyżki oleju zostawiam do polania sałatki), łyżeczkę kuminu, chilli i blenduję na pastę.
- Warzywa myję i kroję. Marchewkę ścieram na wstążki przy pomocy obieraczki do warzyw.
- W miskach układam warzywa (piękna bambusowa miseczka i bambusowe łyżeczki upolowane na ZalandoLounge).
- Na każdą porcję nakładam po 2 łyżki hummusu. Resztę przekładam do słoiczka i wstawiam do lodówki. Używam do smarowania kanapek, maczania marchewki i selera naciowego.
- Sałatki polewam sokiem z limonki i olejem od suszonych pomidorów. Posypuję sezamem, czarnuszką i kolendrą.
Smacznego!

Chrupiący BOWL z hummusem i kolendrą

Chrupiący BOWL z hummusem i kolendrą

Chrupiący BOWL z hummusem i kolendrą

Chrupiący BOWL z hummusem i kolendrą

Chrupiący BOWL z hummusem i kolendrą
Uwielbiam te roślinne „miski” 😻 Twój bowl wygląda wyjątkowo przesmacznie :)))
Jeszcze raz ogromny plus za wyłączenie reklam, które zasłaniały przepisy. Teraz będę bardzo częstym gościem, bo blog jest mega ciekawy ❤️
Dziękuję i zapraszam~:)