Chrzan z curry

  • 5 min
  • 3 składniki
100%

Składniki:

  • chrzan tarty 1 słoiczek około 200 g
  • curry w proszku 2 łyżeczki
  • kurkuma 1 łyżeczka

Chrzan z orientalną nutą do wege pasztetów i kanapek. Spróbujcie z pasztetem z soczewicy (przepis tutaj).

DSC_9148_2

Chrzan z curry

Wykonanie:

  1. Chrzan przekładam do miseczki (najlepiej użyć domowego lub dobrego chrzanu bez konserwantów i mleka w proszku).
  2. Dodaję curry i kurkumę. Dokładnie mieszam.
  3. Podaję do pasztetów ze strączków (np. tego), pasztetów warzywnych i kanapek.

Smacznego!

DSC_9127_2

Chrzan z curry

DSC_9124_2

Chrzan z curry

DSC_9150_2

Chrzan z curry

1 Komentarz

Skomentuj