Składniki na 10 ciastek:
- dojrzałe banany 2 sztuki
- wiórki kokosowe małe opakowanie - 100g
- mąka ziemniaczana 1 łyżka
- daktyle 2 garście (ok. 20 sztuk)
Bezglutenowe ciasteczka z kilku naturalnych składników. Bez dodatku cukru i tłuszczu. Zdrowa przekąska nie tylko dla dzieciaków;)
Wykonanie:
- Banany blenduję lub dokładnie rozgniatam widelcem.
- Dodaję mąkę ziemniaczaną i mieszam.
- Dodaję wiórki kokosowe i mieszam dokładnie.
- Daktyle kroję na małe kawałki, dodaję do masy i mieszam wszystko razem.
- Lepię kulki, spłaszczam i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piekę około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (aż ciastka się zarumienią).
Smacznego!
Fajne na szybką, zdrową przekąskę, cudownie pachną przy pieczeniu