Ciasteczka bananowo-kokosowe z daktylami

  • 25 min
  • 4 składniki
50%

Składniki na 10 ciastek:

  • dojrzałe banany 2 sztuki
  • wiórki kokosowe małe opakowanie - 100g
  • mąka ziemniaczana 1 łyżka
  • daktyle 2 garście (ok. 20 sztuk)

Bezglutenowe ciasteczka z kilku naturalnych składników. Bez dodatku cukru i tłuszczu. Zdrowa przekąska nie tylko dla dzieciaków;)

DSC_3791_2

Ciasteczka bananowo-kokosowe z daktylami

Wykonanie:

  1. Banany blenduję lub dokładnie rozgniatam widelcem.
  2. Dodaję mąkę ziemniaczaną i mieszam.
  3. Dodaję wiórki kokosowe i mieszam dokładnie.
  4. Daktyle kroję na małe kawałki, dodaję do masy i mieszam wszystko razem.
  5. Lepię kulki, spłaszczam i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  6. Piekę około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (aż ciastka się zarumienią).

Smacznego!

DSC_3792_2

Ciasteczka bananowo-kokosowe z daktylami

DSC_3767_2

Ciasteczka bananowo-kokosowe z daktylami

DSC_3762_2

Ciasteczka bananowo-kokosowe z daktylami

DSC_3752_2

Ciasteczka bananowo-kokosowe z daktylami