Składniki:
- bardzo dojrzałe banany 2 sztuki
- płatki owsiane ok. 1,5 szklanki
- cynamon 1 łyżeczka
- rodzynki 1 łyżka
- ulubione orzechy 1 łyżka
- pestki dyni/słonecznika 1 łyżka
- suszona żurawina 1 łyżka
- wiórki kokosowe 1 łyżka
Zdrowa, pełna błonnika i wartości odżywczych przekąska do szkoły. Ciasteczka owsiane z bananami i bakaliami, za to bez dodatku cukru, tłuszczu ani mąki. Oczywiście nie tylko dla dzieciaków;)
Wykonanie:
- Banany blenduję lub dokładnie rozgniatam widelcem.
- Stopniowo dodaję płatki owsiane i mieszam. Powinna powstać plastyczna masa.
- Masę odkładam na 15 minut.
- Dodaję reszte składników i mieszam.
- Lepię kulki, rozgniatam je na placki i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piekę około 15 minut w 180 stopniach (aż ciasteczka się zarumienią).
- Najlepsze świeże, popijane domowym mlekiem kokosowym (przepis tutaj).
Smacznego!
Mniam, pysznie wyglądają 🙂
kiedyś nałogowo piekłam ciasteczka musli, a ostatnio o nich zapomniałam… narobiłam sobie teraz smaka 😉
Wszystkie przepisy są super ! Uwielbiam twoja stronę, a jeszcze bardziej słodkości ;)!
Dzięki!:)))