Składniki:
- cieciorka gotowana lub z puszki 1 szklanka
- pomidory 2 sztuki
- papryka czerwona 2 sztuki
- cebula 1 sztuka
- czosnek 2 ząbki
- natka pietruszki lub koperek do posypania
- wędzona papryka 1 łyżeczka
- chilli do smaku
- olej/oliwa do podsmażenia
- koncentrat pomidorowy pół słoiczka (100 g)
- tymianek 1 łyżeczka
- sól do smaku
Pyszne danie na szybko. Idealne do makaronu, kasz albo ryżu. Do pieczywa na zimno też dobre;)
Wykonanie:
- Na patelni na oleju podsmażam cebulę.
- Dodaję pokrojoną paprykę i pomidory. Podsmażam przez chwilę mieszając.
- Dodaję cieciorkę, przyprawy i duszę pod przykryciem 10-15 minut.
- Na koniec dodaję koncentrat pomidorowy i czosnek (sprawdź tutaj, jak najlepiej dodawać czosnek).
- Posypuję natką pietruszki lub koperkiem.
- Podaję z kuskusem, makaronem, ryżem albo kaszą jaglaną. Jak zostanie, to jem na zimno z pieczywem:)
Smacznego!
dajemy cieciorkę bez zalewy?
Bez:)
Super przepis, prosty, szybki i co najważniejsze smaczny jak cholera!
🙂
Polecam dodać pieczarki tam jeszcze
ooo!
Pyszne! Robię drugi raz po rząd a najważniejsze, że dzieciom smakuje 🙂
smacznego:) wspaniale!