COLD BREW z zielonej herbaty z bzem lilak

  • 5 min
  • 3 składniki
100%

Składniki na 2 porcje:

  • zielona herbata liściasta 1 łyżka
  • bez lilak 2 gałązki
  • zimna woda (źródlana lub filtrowana) pół litra

Zielona herbata COLD BREW – idealna na ciepłe dni. Ten sposób „parzenia” na zimno spodoba się wielbicielom delikatnych smaków i tym, którzy nie przepadają za cierpkim, gorzkim i morskim smakiem zielonej herbaty (tutaj go nie znajdziecie). Za to dodatek lilaka nadaje herbacie niesamowitego, wiosennego aromatu.

Wykonanie:

  1. Do dzbanka lub szklanek wsypuję zieloną herbatę.
  2. Dodaję kwiaty bzu i zalewam zimną wodą.
  3. Wstawiam na noc do lodówki.
  4. W upalny dzień cold brew możecie podać z kostkami lodu.
  5. „Napar” możecie osłodzić do smaku i wzbogacić o plasterek cytryny lub limonki.

Smacznego!

Brak komentarzy

Skomentuj