Znacie czarny czosnek? To świeży czosnek poddany procesowi fermentacji, bez udziału bakterii i drożdży. Jest bardzo bogaty w antyoksydanty, posiada właściwości bakteriobójcze i antyseptyczne. Nazywany jest naturalnym antybiotykiem. Zastosowanie czarnego czosnku w kuchni jest bardzo szerokie. Można używać go jako dodatek do sałatek, kanapek, past kanapkowych, zup i dań głównych. Poniżej znajdziecie kilka moich propozycji – może Was zainspirują;)
Czarny czosnek
Pasta z czarnej fasoli z czarnym czosnkiem – przepis tutaj.
Czarny czosnek – przepisy + RABAT
Krem z kalafiora z czarnym czosnkiem – przepis tutaj.
Czarny czosnek – przepisy + RABAT
Bruschetta z pastą z czarnego czosnku – przepis tutaj.
Czarny czosnek – przepisy + RABAT
RABAT
Mam dla Was od firmy Juleko 10% rabatu na wszystkie produkty na hasło Veganbanda.
Szczerze mówiąc nie spotkałam się z tego typu produktem, ale prezentuje się ciekawie. Fascynujący jest również jego kolor 🙂
i naprawdę bardzo fajnie smakuje!:)
Można to zrobic w domu ale proces zajmuje 2 tygodnie.
Ciekawy smak wychodzi.