Czarny czosnek – przepisy + RABAT

Znacie czarny czosnek? To świeży czosnek poddany procesowi fermentacji, bez udziału bakterii i drożdży. Jest bardzo bogaty w antyoksydanty, posiada właściwości bakteriobójcze i antyseptyczne. Nazywany jest naturalnym antybiotykiem. Zastosowanie czarnego czosnku w kuchni jest bardzo szerokie. Można używać go jako dodatek do sałatek, kanapek, past kanapkowych, zup i dań głównych. Poniżej znajdziecie kilka moich propozycji – może Was zainspirują;)

ekologiczny czosnek

Czarny czosnek

Pasta z czarnej fasoli z czarnym czosnkiem – przepis tutaj.

pasta z fasoli

Czarny czosnek – przepisy + RABAT

Krem z kalafiora z czarnym czosnkiem – przepis tutaj.

zupa krem z kalafiora

Czarny czosnek – przepisy + RABAT

Bruschetta z pastą z czarnego czosnku – przepis tutaj.

bruschetta

Czarny czosnek – przepisy + RABAT

RABAT

Mam dla Was od firmy Juleko 10% rabatu na wszystkie produkty na hasło Veganbanda.

3 komentarze

Skomentuj