Składniki na talerz czekoladek:
- masło orzechowe 100% 1 szklanka (250 ml)
- gorzka czekolada (min. 60%) 1,5 tabliczki (150 g)
- sól 1/4 łyżeczki
Kremowe, aksamitne, fistaszkowe czekoladki ze słoną nutą. Dla wielbicieli masła orzechowego i czekolady:)
Wykonanie:
- Na garnuszku z gotującą się wodą kładę miskę.
- Do miski nakładam masło orzechowe i połamaną na kostki czekoladę. Dodaje sól.
- Mieszam, do momentu, aż składniki się połączą i powstanie aksamitna masa.
- Formę (u mnie 22 x 22 cm) wykładam papierem do pieczenia.
- Gorącą masę wylewam do formy.
- Po ostygnięciu wstawiam formę do lodówki na kilka godzin lub na noc.
- Wyjmuję z lodówki i kroję na kawałki.
- Przechowuję w lodówce.
Smacznego!
Brak komentarzy