Czekoladki z masła orzechowego

  • 10 min
  • 3 składniki
100%

Składniki na talerz czekoladek:

  • masło orzechowe 100% 1 szklanka (250 ml)
  • gorzka czekolada (min. 60%) 1,5 tabliczki (150 g)
  • sól 1/4 łyżeczki

Kremowe, aksamitne, fistaszkowe czekoladki ze słoną nutą. Dla wielbicieli masła orzechowego i czekolady:)

Czekoladki z masła orzechowego

Czekoladki z masła orzechowego

Wykonanie:

  1. Na garnuszku z gotującą się wodą kładę miskę.
  2. Do miski nakładam masło orzechowe i połamaną na kostki czekoladę. Dodaje sól.
  3. Mieszam, do momentu, aż składniki się połączą i powstanie aksamitna masa.
  4. Formę (u mnie 22 x 22 cm) wykładam papierem do pieczenia.
  5. Gorącą masę wylewam do formy.
  6. Po ostygnięciu wstawiam formę do lodówki na kilka godzin lub na noc.
  7. Wyjmuję z lodówki i kroję na kawałki.
  8. Przechowuję w lodówce.

Smacznego!

Czekoladki z masła orzechowego

Czekoladki z masła orzechowego

Czekoladki z masła orzechowego

Czekoladki z masła orzechowego

Czekoladki z masła orzechowego

Czekoladki z masła orzechowego

Brak komentarzy

Skomentuj