Czekoladowe chrupacze

  • 5 min
  • 3 składniki
100%

Składniki:

  • gorzka czekolada (u mnie bez cukru) 2 tabliczki (po 100 g)
  • kulki śniadaniowe (u mnie Otolandia bez cukru) ok. 3 szklanki (po 250 ml)
  • mleko roślinne kilka łyżek

Słodka, chrupiąca przekąska czekoladowa z trzech składników, bez dodatku cukru. Jeden z najprostszych deserów świata;)

czekoladowe płatki śniadaniowe

Czekoladowe chrupacze

Wykonanie:

  1. W garnku umieszczam połamane na kostki czekolady.
  2. Dodaje kilka łyżek mleka roślinnego i podgrzewam powoli, mieszając, aż czekolada się rozpuści.
  3. Zdejmuję garnek z palnika.
  4. Formę wykładam papierem do pieczenia.
  5. Do garnka z czekoladą dodaję kulki śniadaniowe (ja dodałam te kulki śniadaniowe bez cukru), tyle, żeby czekolada oblepiła wszystkie (u mnie 3 szklanki). Mieszam.
  6. Masę wykładam do formy wyłożonej papierem i wyrównuję łyżką.
  7. Wstawiam na noc do lodówki.
  8. Kroję na kawałki.
  9. Spróbujcie też kostki czekoladowo-kukurydzianej, robi się równie błyskawicznie;)

Smacznego!

płatki śniadaniowe

Czekoladowe chrupacze

ciasto Nesquik

Czekoladowe chrupacze

ciasto z płatków śniadaniowych

Czekoladowe chrupacze

2 komentarze

  1. Zrobiłam z wszystkich podanych składników. Niestety kulki nie są chrupiące, tak jak myślałam ze nasiąkną czekoladą choć wkładałam je do już troszkę ostudzonej. U Ciebie one naprawdę chrupią?

Skomentuj