Składniki:
- gorzka czekolada (u mnie bez cukru) 2 tabliczki (po 100 g)
- kulki śniadaniowe (u mnie Otolandia bez cukru) ok. 3 szklanki (po 250 ml)
- mleko roślinne kilka łyżek
Słodka, chrupiąca przekąska czekoladowa z trzech składników, bez dodatku cukru. Jeden z najprostszych deserów świata;)
Wykonanie:
- W garnku umieszczam połamane na kostki czekolady.
- Dodaje kilka łyżek mleka roślinnego i podgrzewam powoli, mieszając, aż czekolada się rozpuści.
- Zdejmuję garnek z palnika.
- Formę wykładam papierem do pieczenia.
- Do garnka z czekoladą dodaję kulki śniadaniowe (ja dodałam te kulki śniadaniowe bez cukru), tyle, żeby czekolada oblepiła wszystkie (u mnie 3 szklanki). Mieszam.
- Masę wykładam do formy wyłożonej papierem i wyrównuję łyżką.
- Wstawiam na noc do lodówki.
- Kroję na kawałki.
- Spróbujcie też kostki czekoladowo-kukurydzianej, robi się równie błyskawicznie;)
Smacznego!
Zrobiłam z wszystkich podanych składników. Niestety kulki nie są chrupiące, tak jak myślałam ze nasiąkną czekoladą choć wkładałam je do już troszkę ostudzonej. U Ciebie one naprawdę chrupią?
tak… a poczekaj aż całkiem ostygną