Składniki:
- mleko kokosowe 1 puszka (400 ml)
- gorzka czekolada (u mnie 70 % kakao) 2/3 tabliczki
- nasiona chia 2 łyżki
- owoce sezonowe do ozdoby
- ew. mus/dżem/syrop owocowy do polania
Kremowy, gęsty, czekoladowy pudding chia. W bonusie dużo magnezu i omega-3;)
Wykonanie:
- Do garnuszka wlewam mleko kokosowe.
- Dodaję nasiona chia, mieszam dokładnie i odstawiam na 15 minut.
- Dodaję połamaną na kostki czekoladę i podgrzewam, mieszając, aż czekolada się rozpuści.
- Przelewam do szklanek lub słoiczków.
- Po przestygnięciu wstawiam do lodówki, żeby masa zgęstniała.
- Podaję z owocami sezonowymi.
- Deser możecie polać syropem lub surowym dżemem malinowym (przepis tutaj) albo truskawkowym (przepis tutaj).
Smacznego!
Brak komentarzy