Składniki na 3 porcje:
- budyń czekoladowy 1 opakowanie
- gorzka czekolada 1 tabliczka (100 g)
- ciastka Oreo lub herbatniki+kakao 3 sztuki
- mleko roślinne 2 szklanki (po 250 ml)
- cukier/ksylitol/erytrol 2 łyżki
- zioła, np. bazylia lub mięta 3 gałązki
Kremowy, mocno czekoladowy deser dla wielbicieli kwiatów doniczkowych;)
Wykonanie:
- Budyń przygotowuję zgodnie z przepisem na opakowaniu (dodatkowo do garnka z mlekiem dodaję połamaną na kostki czekoladę i mieszam, aż się rozpuści).
- Gotowy budyń przekładam do przezroczystych szklanek/kubków.
- Ciasteczka rozdrabniam tłuczkiem lub w malakserze i posypuję deser.
- Schładzam w lodówce.
- Przed podaniem w każdej „doniczce” umieszczam gałązkę ziół.
Smacznego!
To jest tak niesamowite! Bardzo podziwiam za taką kreatywność <3