Domowe lody bananowo-malinowe

  • 5 min
  • 3 składniki
100%

Składniki:

  • dojrzałe banany 2 sztuki
  • maliny mrożone lub świeże 1 szklanka (250 ml)
  • mleko roślinne 1 filiżanka (200 ml)

Domowe lody na patyku z bananów i malin z dodatkiem mleka roślinnego. To świetny sposób na wykorzystanie bardzo dojrzałych bananów, tych w ciemne kropki. Dzięki nim lody są kremowe i słodkie, chociaż bez dodatku cukru.

Domowe lody bananowo-malinowe

Wykonanie:

  1. W blenderze (ja używam tego) umieszczam pokrojone banany, maliny i mleko roślinne. Blenduję.
  2. Masę przekładam do pojemniczków na lody.
  3. Mrożę.

Smacznego!

Domowe lody bananowo-malinowe

Domowe lody bananowo-malinowe

Brak komentarzy

Skomentuj