Dyniowe smoothie z masłem orzechowym

  • 5 min
  • 5 składników
100%

Składniki na 2 porcje:

  • puree z pieczonej dyni hokkaido 1 szklanka (250 ml)
  • ulubione mleko roślinne 1 szklanka (250 ml)
  • masło orzechowe 3 łyżki
  • cynamon 1 łyżeczka
  • imbir suszony pół łyżeczki

Jesienny koktajl dyniowy na bazie puree z pieczonej dyni hokkaido z dodatkiem masła orzechowego i aromatycznych przypraw.

Dyniowe smoothie z masłem orzechowym

Dyniowe smoothie z masłem orzechowym

Wykonanie:

  1. Do blendera nakładam puree z dyni.
  2. Wlewam mleko roślinne.
  3. Dodaję masło orzechowe, cynamon i imbir. Jeśli macie ochotę na bardzo słodki koktajl, możecie dodać do smaku ulubione słodzidło.
  4. Do koktajlu świetnie pasuje też pasta z kurkumy.
  5. Wszystko razem blenduję.
  6. Gęstość koktajlu możecie regulować ilością mleka roślinnego.
  7. Dyniowe smoothie możecie podać z bitą śmietaną kokosową.

Smacznego!

Dyniowe smoothie z masłem orzechowym

Dyniowe smoothie z masłem orzechowym

Dyniowe smoothie z masłem orzechowym

Dyniowe smoothie z masłem orzechowym

Dyniowe smoothie z masłem orzechowym

Dyniowe smoothie z masłem orzechowym

 

Brak komentarzy

Skomentuj