Składniki na 2 porcje:
- puree z pieczonej dyni hokkaido 1 szklanka (250 ml)
- ulubione mleko roślinne 1 szklanka (250 ml)
- masło orzechowe 3 łyżki
- cynamon 1 łyżeczka
- imbir suszony pół łyżeczki
Jesienny koktajl dyniowy na bazie puree z pieczonej dyni hokkaido z dodatkiem masła orzechowego i aromatycznych przypraw.
Wykonanie:
- Do blendera nakładam puree z dyni.
- Wlewam mleko roślinne.
- Dodaję masło orzechowe, cynamon i imbir. Jeśli macie ochotę na bardzo słodki koktajl, możecie dodać do smaku ulubione słodzidło.
- Do koktajlu świetnie pasuje też pasta z kurkumy.
- Wszystko razem blenduję.
- Gęstość koktajlu możecie regulować ilością mleka roślinnego.
- Dyniowe smoothie możecie podać z bitą śmietaną kokosową.
Smacznego!
Brak komentarzy