Fasola z oliwą

  • 5 min
  • 3 składniki
100%

Składniki:

  • fasola Piękny Jaś 0,5 kg
  • oliwa z oliwek do polania
  • sól (u mnie himalajska) do posypania

Danie z serii najprostszych przepisów świata. Nie wiem, co na to powiecie, ale ja uwielbiam:) Wpadłam na nie w przypływie tęsknoty za bobem, który jem zazwyczaj właśnie w takiej formie. Wystarczy ugotować fasolę, polać oliwą, posypać solą i gotowe.

dsc_8064_2

Fasola z oliwą

Wykonanie:

  1. Fasole zalewam wodą na noc.
  2. Zalewam świeżą wodą i gotuję do miękkości (około godzinę).
  3. Nakładam na miseczki, polewam oliwą i posypuję solą.
  4. Część fasoli możecie zjeść w wersji smażonej (przepis tutaj).

Smacznego!

dsc_8080_2

Fasola z oliwą

dsc_8070_2

Fasola z oliwą

dsc_8076_2

Fasola z oliwą

1 Komentarz

Skomentuj