Składniki na formę 22x22 cm:
- ciecierzyca 2 puszki (słoiki) po 400 g
- masło orzechowe (u mnie 100%) 10 czubatych łyżek
- proszek do pieczenia 2 łyżeczki
- cukier/erytrol/ksylitol do smaku (u mnie 10 łyżek erytrolu)
- cukier z wanilią/pasta/ekstrakt do smaku (u mnie 1 opakowanie cukru)
- sól pół łyżeczki
- dropsy czekoladowe/pokrojona gorzka czekolada ok. 10 łyżek
Zdrowe, odżywcze, bogate w białko ciasto z ciecierzycy i masła orzechowego.
Wykonanie:
- Przygotowuję podwójną porcję masy jak na Ciastka z ciecierzycy z masłem orzechowym (przepis tutaj).
- Formę wykładam papierem do pieczenia (najpierw zgniatam go w kulę, a potem rozprostowuję).
- Masę wykładam do formy i wyrównuję łyżką.
- Piekę około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
- Po wystygnięciu kroję w kwadraty.
Smacznego!




Brak komentarzy