Fistaszkowe blondie z cieciorki

  • 35 min
  • 7 składników
100%

Składniki na formę 22x22 cm:

  • ciecierzyca 2 puszki (słoiki) po 400 g
  • masło orzechowe (u mnie 100%) 10 czubatych łyżek
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • cukier/erytrol/ksylitol do smaku (u mnie 10 łyżek erytrolu)
  • cukier z wanilią/pasta/ekstrakt do smaku (u mnie 1 opakowanie cukru)
  • sól pół łyżeczki
  • dropsy czekoladowe/pokrojona gorzka czekolada ok. 10 łyżek

Zdrowe, odżywcze, bogate w białko ciasto z ciecierzycy i masła orzechowego.

DSC_6413_2

Fistaszkowe blondie z cieciorki

Wykonanie:

  1. Przygotowuję podwójną porcję masy jak na Ciastka z ciecierzycy z masłem orzechowym (przepis tutaj).
  2. Formę wykładam papierem do pieczenia (najpierw zgniatam go w kulę, a potem rozprostowuję).
  3. Masę wykładam do formy i wyrównuję łyżką.
  4. Piekę około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
  5. Po wystygnięciu kroję w kwadraty.

Smacznego!

DSC_6424_2

Fistaszkowe blondie z cieciorki

DSC_6406_2

Fistaszkowe blondie z cieciorki

DSC_6384_2

Fistaszkowe blondie z cieciorki

Brak komentarzy

Skomentuj