Składniki:
- cukinia 2 sztuki
- papryka czerwona 1 sztuka
- papryczka chilli 1 sztuka
- pomidory 3 sztuki
- passata pomidorowa 1 kartonik
- czerwone porzeczki 1 szklanka
- bazylia kilka listków lub łyżeczka suszonej
- natka pietruszki kilka gałązek
- czosnek 1 ząbek
- ocet winny 2 łyżki
- oliwa 2 łyżki
- sól 1 łyżeczka
Szybki pikantny chłodnik na upalne dni. Wymaga tylko umycia, obrania i zmiksowania. Można jeść łyżką albo w pracy popijać przez słomkę jako wytrawny koktajl.
Wykonanie:
- Warzywa myję i kroję (cukinię obieram)
- Wszystkie składniki umieszczam w blenderze kielichowym i miksuję na gładki mus.
- Na talerzu posypuję porzeczkami i pietruszką.
- Na diecie dr. Dąbrowskiej pomińcie oliwę i użyjcie octu jabłkowego.
Smacznego!
Brak komentarzy