Składniki:
- ugotowana kasza gryczana 1 szklanka
- ugotowane ziemniaki 4-5 sztuk
- kapusta kiszona 200 g
- olej (u mnie rzepakowy) do podsmażenia
- majeranek 2 łyżki
- jasny sos sojowy ok. 3 łyżki
- pieprz świeżo mielony do smaku
- ew. czarnuszka do posypania
- cebula 2 sztuki
Danie na jesienny lub zimowy wieczór. Ja zazwyczaj robię, gdy zostanie nadwyżka ugotowanych ziemniaków;)
Wykonanie:
- Na dużej patelni na oleju podsmażam cebulę.
- Dodaję pokrojoną kapustę kiszoną i podsmażam.
- Dodaję ziemniaki pokrojone w kostkę, kaszę, sos sojowy i przyprawy.
- Podsmażam wszystko razem, mieszając.
Smacznego!
Brzmi pysznie. Spróbuję i się pochwalę😊
koniecznie:)
Ci można dać zamiast sosu sojowego? 🙂
sól, jakąś przyprawę a’la jarzynka albo maggi;)