Składniki:
- cieciorka sucha 1 filiżanka (200 ml)
- sok z cytryny 1 łyżka
- kumin mielony pół łyżeczki
- oliwa z oliwek 1 łyżka
O tym, że strączki są niezwykle zdrowe i warto je podawać maluchom na pewno wszyscy wiecie:) Namaczanie i dodatek kuminu ułatwia trawienie.
Wykonanie:
- Cieciorkę zalewam na noc wodą.
- Gotuję, aż będzie bardzo miękka.
- Odlewam wodę i blenduję, dodając tyle przegotowanej wody, żeby powstał mus.
- Dodaję jedną łyżkę oliwy z oliwek, jedną łyżkę soku z cytryny i pół łyżeczki mielonego kuminu.
- Ponownie blenduję.
- Podaję na obiad na ciepło do jedzenia łyżeczką lub na zimno do smarowania albo maczania pieczywa.
Smacznego!
Brak komentarzy