Składniki:
- ciecierzyca 1 słoik (540 g)
- cebula 2 sztuki
- jabłka 2 niewielkie sztuki
- olej kokosowy rafinowany (bezzapachowy) 3 łyżki
- olej rzepakowy (u mnie nierafinowany) 2 łyżki
- majeranek 2 łyżki
- sól do smaku
- pieprz do smaku
Pasta z ciecierzycy z dodatkiem podsmażonej cebulki, jabłka i majeranku. Dla wielbicieli polskich smaków.
Wykonanie:
- Na patelni na oleju kokosowym podsmażam pokrojoną cebulę (aż się zarumieni).
- Dodaję obrane, utarte jabłka i podsmażam przez chwilę razem.
- Dodaję odsączoną cieciorkę (wodę po cieciorce możecie wykorzystać, np. do tego), majeranek, sól i pieprz.
- Mieszam i gotuję przez chwilę.
- Blenduję na pastę i przekładam do słoiczka. Przechwouję w lodówce.
- Podaję z pieczywem.
Smacznego!
Jak zwykle, to co szybkie i proste jest najsmaczniejsze 😊 naprawdę rewelacja! Dałam fasolę czerwoną zamiast cieciorki, bo akurat w lodówce miałam. Polecam dzięki za przepis
super:)