Jaglany deser czekoladowo-daktylowy z truskawkami

  • 30 min
  • 5 składników
100%

Składniki:

  • surowa kasza jaglana 1 filiżanka
  • mleko kokosowe 1 puszka (400 ml)
  • daktyle 1 filiżanka
  • kakao 4 łyżki
  • truskawki 1 szklanka

Bezglutenowy deser czekoladowy z kaszy jaglanej z mlekiem kokosowym i truskawkami. Słodzony tylko daktylami. Prosto, szybko i zdrowo:)

DSC_2498_2

Jaglany deser czekoladowy z truskawkami

Wykonanie:

  1. Kaszę dokładnie przepłukuję, zalewam 2 filiżankami wody i gotuję, aż kasza wchłonie wodę (ok 15 min).
  2. Dodaję puszkę mleka kokosowego, daktyle, kakao, mieszam i gotuję jeszcze około 5 minut (kasza musi być bardzo miękka).
  3. Blenduję na gładki budyń.
  4. Truskawki kroję na ćwiartki.
  5. Do naczyń nakładam kaszę na zmianę z truskawkami.
  6. Schładzam w lodówce.

Smacznego!

DSC_2517_2

Jaglany deser czekoladowy z truskawkami

DSC_2505_2

Jaglany deser czekoladowy z truskawkami

DSC_2478_2

Jaglany deser czekoladowy z truskawkami

4 komentarze

  1. Mam swira na slodycze z kasza jaglana 🙂 jutro zrobie! prosze o jakies przepisy na ciacha z kasza bo juz niedlugo Rafaello mi sie znudzi bo co tydzien robie 😛

    • Bardzo się cieszę:) Na blogu jest już trochę przepisów na słodkości z kaszą jaglaną, więc zapraszam do odwiedzania:)

Skomentuj