Składniki:
- surowa kasza jaglana 1 filiżanka
- mleko kokosowe 1 puszka (400 ml)
- daktyle 1 filiżanka
- kakao 4 łyżki
- truskawki 1 szklanka
Bezglutenowy deser czekoladowy z kaszy jaglanej z mlekiem kokosowym i truskawkami. Słodzony tylko daktylami. Prosto, szybko i zdrowo:)
Wykonanie:
- Kaszę dokładnie przepłukuję, zalewam 2 filiżankami wody i gotuję, aż kasza wchłonie wodę (ok 15 min).
- Dodaję puszkę mleka kokosowego, daktyle, kakao, mieszam i gotuję jeszcze około 5 minut (kasza musi być bardzo miękka).
- Blenduję na gładki budyń.
- Truskawki kroję na ćwiartki.
- Do naczyń nakładam kaszę na zmianę z truskawkami.
- Schładzam w lodówce.
Smacznego!
Mam swira na slodycze z kasza jaglana 🙂 jutro zrobie! prosze o jakies przepisy na ciacha z kasza bo juz niedlugo Rafaello mi sie znudzi bo co tydzien robie 😛
Bardzo się cieszę:) Na blogu jest już trochę przepisów na słodkości z kaszą jaglaną, więc zapraszam do odwiedzania:)
Będę robić 😊 wygląda smakowicie. Polecam a’la snicersa z Pani bloga, jest świetny 💪💪💪
Proszę dać znać, jak wyszedł:)