Składniki:
- sojowy lub kokosowy jogurt naturalny ok. 400 g
- jagody lub borówki 1 szklanka (250 ml)
- syrop klonowy/cukier puder/ zmielony ksylitol lub erytrol do smaku (u mnie 4 łyżki)
Proste roślinne lody z jogurtu i jagód.
Wykonanie:
- Jogurt, jagody i syrop klonowy/cukier/ksylitol/erytrol blenduję razem (kilka jagód zostawiam do ozdoby).
- Jagody wsypuję do pojemniczków na lody i zalewam jogurtem.
- Zamrażam.
Smacznego!
zachwycające to mało napisane, normalnie cud 🙂
😉
Ale pysznie wyglądają, takie to można jeść!
Najprostsze jest zawsze najsmaczniejsze 😀
Świetny, szybki przepis – dzięki! 🙂 Ja w dodatku odkąd mam yogurellę sama robię jogurty więc do takich lodów będzie super