Jak zabielić wegańską zupę?

  • 3 min
  • 2 składniki
92%

Składniki:

  • mleko sojowe naturalne 1/2 szklanki
  • mąka pszenna 1 łyżeczka

Oto prosty i błyskawiczny sposób by zabielić (i lekko zagęścić) zupę bez użycia śmietany (kiedy nie mamy pod ręką śmietanki roślinnej). W ten sam sposób można zabielać i zagęszczać wszelkie sosy i lecza warzywne.

P.S. Jeżeli chcesz w jak najbardziej dietetyczny sposób zabielić zupę, bez użycia dodatkowych składników, kliknij tutaj🙂

DSC_95171

Jak zabielić wegańską zupę?

Wykonanie:

  1. Do mleka sojowego dodaję mąkę i dokładnie mieszam.
  2. Wlewam do gotującej się zupy i mieszam przez chwilę.

Smacznego!

6 komentarzy

Skomentuj