Jarmużowe placki z tofu

  • 30 min
  • 6 składników
100%

Składniki:

  • tofu 1 kostka (180 g)
  • jarmuż 2 liście
  • kasza manna razowa 1 szklanka
  • woda 2 szklanki
  • czubryca zielona 2 łyżki
  • olej do smażenia

Placki na bazie jarmużu, tofu i razowej kaszy manny. Prosty przepis na zdrową przekąskę. Łatwe do zapakowania na wynos. Pasują do różnych sosów i dipów.

DSC_97951

Jarmużowe placki z tofu

DSC_97981

Jarmużowe placki z tofu

Wykonanie:

  1. Umyty jarmuż bez gałązek, pokrojone tofu, czubrycę i wodę miksuję w blenderze na gładką masę.
  2. Dodaję mannę i blenduję wszystko razem.
  3. Łyżką nakładam ciasto na patelnię i smażę na niewielkiej ilości oleju po kilka minut z każdej strony.

Smacznego!

DSC_97991

Jarmużowe placki z tofu

DSC_98021

Jarmużowe placki z tofu

 

4 komentarze

  1. Mam pytanie czy kasza manna ma być ugotowana czy nie?bo zrobiłam je z nieugotowanej i są takie dziwne w smaku…a tofu ma być naturalne czy wędzone czy to bez różnicy?😁

Skomentuj