Składniki:
- tofu 1 kostka (180 g)
- jarmuż 2 liście
- kasza manna razowa 1 szklanka
- woda 2 szklanki
- czubryca zielona 2 łyżki
- olej do smażenia
Placki na bazie jarmużu, tofu i razowej kaszy manny. Prosty przepis na zdrową przekąskę. Łatwe do zapakowania na wynos. Pasują do różnych sosów i dipów.
Wykonanie:
- Umyty jarmuż bez gałązek, pokrojone tofu, czubrycę i wodę miksuję w blenderze na gładką masę.
- Dodaję mannę i blenduję wszystko razem.
- Łyżką nakładam ciasto na patelnię i smażę na niewielkiej ilości oleju po kilka minut z każdej strony.
Smacznego!
Mam pytanie czy kasza manna ma być ugotowana czy nie?bo zrobiłam je z nieugotowanej i są takie dziwne w smaku…a tofu ma być naturalne czy wędzone czy to bez różnicy?😁
nieugotowana manna. A tofu ja używam naturalnego, ale można i z wędzonym:)
Czym moge zastapic lasze manna?
kaszką kukurydzianą albo mąką:)