Jednoskładnikowa pasta kanapkowa

  • 5 min
  • 1 składnik
100%

Składniki:

  • czerwona fasola 1 puszka

Najprostszy przepis świata na pastę kanapkową:) Składa się z … uwaga… jednego składnika – czerwonej fasoli:) Ja bardzo ją lubię w takiej najprostszej postaci, ale możecie potraktować przepis jako bazę i pokombinować z dodatkami. Propozycje poniżej.

DSC_9293_2

Jednoskładnikowa pasta kanapkowa

Wykonanie:

  1. Fasolę dokładnie przepłukuję wodą.
  2. Blenduję ją w malakserze/blenderze lub blenderem ręcznym na pastę (Jak nie macie blendera, możecie rozgnieść fasolę widelcem).
  3. Do pasty możecie dodać odrobinę ulubionego oleju i ulubione przyprawy. Oto kilka moich ulubionych dodatków:
  4. Ogórek kiszony + koperek (zblendowane lub drobno pokrojone)
  5. Świeża czerwona papryka + papryczka chilli
  6. Podsmażona cebulka + pieprz grubo mielony
  7. Czarne oliwki + zioła prowansalskie
  8. Suszone pomidory + czosnek
  9. Oliwa z oliwek + tymianek

Smacznego!

DSC_9296_2

Jednoskładnikowa pasta kanapkowa

2 komentarze

Skomentuj