Składniki:
- czerwona fasola 1 puszka
Najprostszy przepis świata na pastę kanapkową:) Składa się z … uwaga… jednego składnika – czerwonej fasoli:) Ja bardzo ją lubię w takiej najprostszej postaci, ale możecie potraktować przepis jako bazę i pokombinować z dodatkami. Propozycje poniżej.
Wykonanie:
- Fasolę dokładnie przepłukuję wodą.
- Blenduję ją w malakserze/blenderze lub blenderem ręcznym na pastę (Jak nie macie blendera, możecie rozgnieść fasolę widelcem).
- Do pasty możecie dodać odrobinę ulubionego oleju i ulubione przyprawy. Oto kilka moich ulubionych dodatków:
- Ogórek kiszony + koperek (zblendowane lub drobno pokrojone)
- Świeża czerwona papryka + papryczka chilli
- Podsmażona cebulka + pieprz grubo mielony
- Czarne oliwki + zioła prowansalskie
- Suszone pomidory + czosnek
- Oliwa z oliwek + tymianek
Smacznego!
Fasola z puszki, czy ugotowana?
ja używam z puszki, bo to taka pasta na szybko