Składniki na 2 porcje:
- dojrzałe gruszki 2 sztuki
- ulubione mleko roślinne 2 filiżanki (po 200 ml)
- masło orzechowe 1 czubata łyżka
- cynamon 1 łyżeczka
- ew. syrop klonowy/z agawy/melasa do smaku
- ew. maca w proszku 1 łyżka
Pyszny, jesienny koktajl na bazie dojrzałych gruszek i mleka roślinnego z dodatkiem rozgrzewającego cynamonu i kremowego masła orzechowego. Gorąco polecam taką kompozycję:)
Wykonanie:
- Gruszki myję i kroję na kawałki (ja nie obieram, jednak jeśli chcecie, możecie je obrać ze skórki).
- Do blendera (ja używam tego) wlewam mleko roślinne.
- Dodaję gruszki i resztę składników.
- Blenduję na koktajl.
Smacznego!

Jesienne smoothie gruszkowe
Brak komentarzy