Składniki:
- kabaczki 2 sztuki
- czosnek 2 ząbki
- curry w proszku 1 łyżka
- chilli szczypta
- sól 1/2 łyżeczki
- sok z jednej cytryny
- olej kilka łyżek
Taki oryginalny sposób na kabaczki. Można zjeść na ciepło z ziemniakami i wegekotletem albo na zimno na kanapce.
Wykonanie:
- Kabaczki myję, obieram i kroję w słupki.
- Czosnek rozgniatam i odkładam na 10 minut (Chcesz wiedzieć dlaczego? Przeczytaj ten wpis)
- Rozgrzewam oliwę na patelni i podsmażam kabaczki. Gdy zaczną wydzielać ładny maślany zapach, dolewam kilka łyżek wody, żeby się nie przypaliły, dodaję curry, chilli i sól i przykrywam patelnię.
- Duszę ok 10 minut, następnie dodaję czosnek i sok z cytryny. Duszę jeszcze kilka minut.
Smacznego!
Pingback: Kabaczki w curry i czosnku. – Infozdrowie
Pingback: » Kabaczki w curry i czosnku"Polska-IE najbardziej politycznie – społeczno – gospodarczy portal informacyjny w Irlandii