Składniki:
- kapusta bok choy 2 sztuki
- cebula 2 sztuki
- marchewka 1 sztuka
- rodzynki garść
- olej do podsmażenia
- sos sojowy do smaku
- sól do smaku
- chilli do smaku
Pak choi albo kapusta chińska, znacie? Nie jest zbyt popularna, a bardzo zdrowa, bardzo ładna i nie wymaga długiego gotowania.
Wykonanie:
- Na niewielkiej ilości oleju podsmażam cebulę i pokrojoną w paski marchewkę.
- Kapustę kroję wzdłuż na cztery części i kładę na podsmażonej cebuli z marchewką.
- Posypuję rodzynkami, przyprawami, polewam sosem sojowym i niewielką ilością wody.
- Przykrywam i duszę przez kilka minut (żeby kapusta była al dente).
- Podaję z ryżem lub azjatyckim makaronem.
- W ten sam sposób możecie przyrządzić kapustę pekińską.
Smacznego!
Brak komentarzy