Składniki:
- kaszka kukurydziana (lub manna) 5 łyżek
- masło orzechowe 3 łyżki
- cynamon 1 łyżeczka
- ksylitol/cukier trzcinowy do smaku (u mnie 3 łyżki)
- kakao do posypania
- mleko roślinne 2 szklanki (po 250 ml)
Błyskawiczny deser, śniadanie albo przekąska na wynos. Na ciepło i na zimno.
Wykonanie:
- Mleko podgrzewam. Dodaję cynamon, cukier lub ksylitol, masło orzechowe i mieszam, aż się rozpuści.
- Do gotującego się mleka dodaję kaszkę i gotuję przez chwilę, mieszając.
- Przekładam do słoiczków albo miseczek.
- Przed podaniem posypuję kakao.
Smacznego!
A ja mam pytanko, skąd są te słoiczki? poluje na takie,ale nigdzie nie widziałam 🙁
po przetworach:)
Hehe, tak właśnie myślałam! tez musze zatrzymywać słoiki po róznych dżemach, bo później ciekawie wyglądają desery w nich podane:D a kaszkę jadłam wczoraj po treningu i dzis na sniadanie, pyszna:)
Też teraz kupuję dżemy pod kątem słoiczków;) i cieszę się, że smakowało:)