Składniki na 2 porcje:
- tofu naturalne 1 kostka (180 g)
- mleko sojowe lub migdałowe bez cukru 1 szklanka (250 ml)
- owoce leśne/maliny/jagody/truskawki/porzeczki pół szklanki (125 ml)
- woda różana ok. 2 łyżki
- erytrol do smaku (u mnie 2 łyżki)
Pyszny roślinny szejk sernikowy na bazie tofu, czerwonych owoców i mleka roślinnego. Swój wyjątkowy smak i aromat zawdzięcza dodatkowi wody różanej.
Wykonanie:
- Tofu kroję w kostkę i umieszczam w blenderze (ja używam tego).
- Dodaję mleko roślinne, owoce (ja poza sezonem używam mrożonych), wodę różaną i erytrol do smaku.
- Blenduję na koktajl.
- Jeśli coś zostanie, przelewam do pojemniczków na lody i zamrażam;)
- Spróbujcie też KETO trufli lub KETO sernika 🙂
Smacznego:)
Brak komentarzy