Kiwi w czekoladzie

  • 20 min
  • 4 składniki
100%

Składniki:

  • kiwi kilka sztuk
  • gorzka czekolada 1 tabliczka (100 g)
  • olej kokosowy 1 łyżka
  • ew. kolorowa posypka

Kiwi na patyku oblane czekoladą. Atrakcyjna przekąska nie tylko na kinderparty.

DSC_6009_2

Kiwi w czekoladzie

Wykonanie:

  1. Kiwi obieram, kroję w grubsze plastry i kładę na papierowym ręczniku, żeby czekolada lepiej się kleiła do kiwi.
  2. Do garnuszka wkładam łyżkę oleju kokosowego i podgrzewam powoli, aż się rozpuści.
  3. Dodaję połamaną na kostki czekoladę i podgrzewam powoli, mieszając, aż czekolada się rozpuści.
  4. Plastry kiwi nadziewam na patyczki do szaszłyków i maczam w czekoladzie lub oblewam kiwi łyżeczką.
  5. Posypuję posypką i wstawiam do szklanki.
  6. Od razu po przygotowaniu wstawiam do lodówki, żeby czekolada zastygła.

Smacznego!

DSC_5993_2

Kiwi w czekoladzie

DSC_5991_2

Kiwi w czekoladzie

DSC_6030_2

Kiwi w czekoladzie

Brak komentarzy

Skomentuj