Składniki:
- kiwi kilka sztuk
- gorzka czekolada 1 tabliczka (100 g)
- olej kokosowy 1 łyżka
- ew. kolorowa posypka
Kiwi na patyku oblane czekoladą. Atrakcyjna przekąska nie tylko na kinderparty.
Wykonanie:
- Kiwi obieram, kroję w grubsze plastry i kładę na papierowym ręczniku, żeby czekolada lepiej się kleiła do kiwi.
- Do garnuszka wkładam łyżkę oleju kokosowego i podgrzewam powoli, aż się rozpuści.
- Dodaję połamaną na kostki czekoladę i podgrzewam powoli, mieszając, aż czekolada się rozpuści.
- Plastry kiwi nadziewam na patyczki do szaszłyków i maczam w czekoladzie lub oblewam kiwi łyżeczką.
- Posypuję posypką i wstawiam do szklanki.
- Od razu po przygotowaniu wstawiam do lodówki, żeby czekolada zastygła.
Smacznego!
Brak komentarzy