Klopsiki w galarecie

  • 30 min
  • 3 składniki
100%

Składniki na 2 półmiski:

  • klopsiki soczewicowo-gryczane przepis na blogu
  • galaretka warzywna przepis na blogu
  • sok z cytryny lub ocet jabłkowy do podania

Wegańskie klopsiki w galarecie na bazie bulionu z agarem sprawdzą się nie tylko na stole wigilijnym, ale też jako sylwestrowa zakąską 😉

Klopsiki w galarecie

Klopsiki w galarecie

Wykonanie:

  1. Klopsiki przygotowuję z tego przepisu.
  2. Galaretkę przygotowuję według tego przepisu.
  3. Klopsiki układam na półmiskach i zalewam gorącym bulionem z agarem.
  4. Pozostawiam do ostygnięcia, a następnie schładzam w lodówce.
  5. Podaję z cytryną lub octem jabłkowym.

Smacznego!

Klopsiki w galarecie

Klopsiki w galarecie

Klopsiki w galarecie

Klopsiki w galarecie

 

Brak komentarzy

Skomentuj