Składniki:
- kasza jaglana surowa 1 filiżanka (200 ml)
- wiórki kokoswe 1 filiżanka (200 ml)
- cukier/ksylitol/syrop klonowy do smaku
- kakao 2 łyżki
Kasza jaglana i wiórki kokosowe – jeden z moich ulubionych zestawów. Tym razem w formie śniadaniowej.
Wykonanie:
- Kaszę zalewam 4 filiżankami wody i gotuję, aż kasza będzie bardzo miękka i wchłonie wodę (około 20 minut). Kaszę możecie też ugotować na mleku roślinnym.
- Dodaję wiórki, słodzę do smaku i blenduję.
- Dwie trzecie kaszy rozkładam do słoiczków/miseczek.
- Do pozostałej kaszy dodaję kakao, blenduję i wkładam do naczynek.
- Jem na ciepło, a to co zostanie przechowuję w lodówce.
Smacznego!
zrobiłam to i dodałam jeszcze do masy z kakao orzechy laskowe podprazone i wyszło super, dzieki za przepis
z orzechami na pewno jest wypas…;)
Na ile to porcji i jaka wartość kaloryczna
4 porcje. a kalorii nie liczyłam