Kokosowo-kakaowa jaglanka

  • 30 min
  • 4 składniki
89%

Składniki:

  • kasza jaglana surowa 1 filiżanka (200 ml)
  • wiórki kokoswe 1 filiżanka (200 ml)
  • cukier/ksylitol/syrop klonowy do smaku
  • kakao 2 łyżki

Kasza jaglana i wiórki kokosowe – jeden z moich ulubionych zestawów. Tym razem w formie śniadaniowej.

dsc_1648_2

Kokosowo-kakaowa jaglanka

Wykonanie:

  1. Kaszę zalewam 4 filiżankami wody i gotuję, aż kasza będzie bardzo miękka i wchłonie wodę (około 20 minut). Kaszę możecie też ugotować na mleku roślinnym.
  2. Dodaję wiórki, słodzę do smaku i blenduję.
  3. Dwie trzecie kaszy rozkładam do słoiczków/miseczek.
  4. Do pozostałej kaszy dodaję kakao, blenduję i wkładam do naczynek.
  5. Jem na ciepło, a to co zostanie przechowuję w lodówce.

Smacznego!

dsc_1635_2

Kokosowo-kakaowa jaglanka

dsc_1628_2

Kokosowo-kakaowa jaglanka

4 komentarze

  1. zrobiłam to i dodałam jeszcze do masy z kakao orzechy laskowe podprazone i wyszło super, dzieki za przepis

Skomentuj