Kokosowy budyń z kaszy jaglanej z żurawiną

  • 25 min
  • 5 składników
100%

Składniki:

  • ugotowana kasza jaglana 1 szklanka
  • mleko roślinne 1 szklanka
  • ksylitol lub cukier 4 łyżki
  • żurawina suszona 1 filiżanka
  • wiórki kokosowe (niesiarkowane) 4 łyżki

Kto jeszcze uwielbia budyń jaglany?:) Poniżej w wersji kokosowo-żurawinowej.

DSC_14491

Kokosowy budyń z kaszy jaglanej z żurawiną

Wykonanie:

  1. Kaszę jaglaną gotuję według tego przepisu, z tą różnicą, że do gotowania dodaję ksylitol i wiórki kokosowe.
  2. Ugotowaną kaszę blenduję razem z mlekiem roślinnym.
  3. Dodaję żurawinę, mieszam i przekładam do naczyń.
  4. Posypuję wiórkami i żurawiną.

Smacznego!

DSC_14611

Kokosowy budyń z kaszy jaglanej z żurawiną

DSC_14641

Kokosowy budyń z kaszy jaglanej z żurawiną

2 komentarze

Skomentuj