Składniki:
- gorzka czekolada 3 tabliczki (po 100 g)
- mleko kokosowe 1 puszka (400 ml)
- daktyle 1 szklanka
- orzeszki ziemne solone 1 opakowanie 400 g
Kremowy deser czekoladowy z fistaszkami i daktylami. Możecie przygotować go w tej formie, albo napełnić nim tartę. Robi się oczywiście błyskawicznie i potrzeba do niego czterech składników;)
Wykonanie:
- Daktyle kroję na kawałki.
- Mleko kokosowe wlewam do garnuszka i podgrzewam.
- Dodaję połamaną na kostki czekoladę i mieszam, aż się rozpuści.
- Dodaję daktyle i orzeszki ziemne (garść orzeszków zostawiam do posypania).
- Wylewam na posmarowaną tłuszczem formę (u mnie 23 x 33 cm).
- Posypuję orzeszkami.
- Po wystygnięciu wstawiam do lodówki.
- Kroję, gdy stężeje.
Smacznego!
Czy dodaje się cala zawartość puszki z mlekiem razem z miąższem? czy tylko sam plyn?
całość