Kostka czekoladowo-kokosowa

  • 5 min
  • 3 składniki
100%

Składniki:

  • mleko kokosowe 1 puszka (400 ml)
  • gorzka czekolada 2 tabliczki po 100 g
  • wiórki kokosowe 200 g

Klasyczne połączenie czekolady i wiórków kokosowych. Trzy składniki, chwila mieszania, a potem już tylko czekanie;)

dsc_0449_2

Kostka czekoladowo-kokosowa

Wykonanie:

  1. Mleko kokosowe wlewam do garnuszka.
  2. Dodaję połamane na kostki czekolady.
  3. Podgrzewam, mieszając, aż czekolada się rozpuści.
  4. Dodaję wiórki, mieszam i wylewam do formy (u mnie 22 x 22 cm).
  5. Po przestygnięciu wstawiam do lodówki, żeby masa stężała.
  6. Żeby lepiej się kroiło, na godzinę przed podaniem możecie wstawić do zamrażalnika.
  7. Kroję w kwadraty i podaję z owocami.

Smacznego!

dsc_0427_2

Kostka czekoladowo-kokosowa

dsc_0436_2

Kostka czekoladowo-kokosowa

Brak komentarzy

Skomentuj